top of page

ТОП-7 ФОТОПЛАТФОРМ ДЛЯ ЕКСПОНУВАННЯ ФОТОГРАФІЙ

Багато фотографів мають бажання показати свої роботи світові, але не знають як і де це можна зробити. Найкращий спосіб - стати учасником великої міжнародної фотоспільноти, де можна не тільки розміщувати свої світлини, але й отримувати відгуки, оцінки та нагороди, брати участь в конкурсах та обмінюватись досвідом. Якщо ви знаходитесь в пошуках такого ресурсу, то цей огляд найцікавіших і найпопулярніших міжнародних фотоплатформ - саме для вас.


GURUSHOTS

https://gurushots.com/

Мобільний додаток: + Google Play, App Store

Розташування: США

Засновник: Гілон Міллер, Ізраїль

Засновано: 2014

Мова: англійська

Реєстрація: безкоштовно, з додатковими платними можливостями.


Це рейтингова ігрова фотоплатформа (з елементами соцмережі), яка об’єднує ентузіастів фотографії з усього світу. Вона базується на тематичних челенджах, які створюють самі учасники спільноти. Змагатися можна індивідуально або в командах. Кожне таке змагання має свої правила. Переможці отримують призові набори бонусів, які збільшують ваші ігрові можливості. Фото завантажуються на сайт в якості свопів для обміну, кількість яких обмежена. Але додаткові свопи можна купити за певну суму. Кінцева мета гри – досягти статусу гуру. Також можна завантажувати фотографії в свій профіль.

Відразу після реєстрації вам буде запропоновано завантажити своє перше фото, яке автоматично розміщується до челенджу «Newbies Only» (тільки для початківців). Аби отримати наступний статус, вам буде потрібно за певний час пройти декілька рівнів, для чого необхідно періодично повертатися до «експометра» і голосувати за роботи інших учасників.

Найкращі роботи обираються для демонстрації на віртуальних виставках (також через відповідні челенджі). Нова виставка формується раз на тиждень і є відкритою для перегляду протягом чотирьох тижнів. Подібним чином можна виграти і експонування на реальних фотовиставках, які організуються в різних країнах.

Для користувачів зі статусом Expert і вище доступна опція продажу фоторобіт.

Попередження. Аби досягти якогось результату, вам доведеться проводити на цьому сайті більшість свого вільного часу :)


500px

Мобільний додаток: + Google Play, App Store

Розташування: сервери – США, офіс – Торонто, Канада

Засновники: Олег Гуцол, Євгеній Чєботарьов (обидва Канада)

Власник: Visual China Group, Китай

Засновано: 2009

Мова: англійська основна, також є часткова підтримка інших мов, зокрема російської

Реєстрація: безкоштовно, є платні акаунти з додатковими можливостями та додаткові платні функції.


Сайт для тих, хто прагне створити велику глобальну експозицію своїх робіт.

Це одна з найбільш популярних і масових міжнародних фотоспільнот, з великою конкуренцією високоякісних фотографій від користувачів з усіх куточків планети. За годину на сайт завантажуються тисячі світлин. Рейтинг фотографій («пульс») формується на основі активного оцінювання користувачами і через добу після завантаження роботи починає знижуватись. Таким чином відбувається ротація світлин і новіші роботи отримують шанс потрапити в топ. Максимальний сумарний бал дорівнює 100. Якщо завантажена вами світлина протягом декількох годин виходить в популярні і набирає «пульс» більше 90, це хороше досягнення.

Кількість фотографій, яку можна завантажити протягом тижня, обмежена для безкоштовних акаунтів. Користувачі можуть створювати в своєму профілі галереї, куди можна збирати фотознімки, що сподобалися, або додавати свої власні. Також можна створювати групи за інтересами.

Для користувачів на сайті проводяться різні тематичні квести (челенджі) з грошовими призами. Є можливість продажу своїх фоторобіт.

Також ви знайдете тут багато цікавої та корисної інформації для фотографів.


ePHOTOzine

Мобільний додаток: -

Розташування: Великобританія

Засновник: Magezine Publishing Ltd, Англія

Засновано: 2001

Мова: англійська

Реєстрація: безкоштовно, також є платні акаунти


Сайт позиціонується як фотографічний он-лайн журнал і є провідним у Великобританії.

Орієнтований переважно на британську аудиторію, але відкритий і для участі фотографів з інших країн. Наразі учасниками спільноти є понад 200000 осіб.

Значну частину ресурсу складає інформаційний блок з оглядами фототехніки і спорядження, та різноманітними статтями на тему фотографії. Маються окремі спільноти для власників Ніконів та Кенонів, а також Тамронів.

Щодо демонстрації світлин сайт значно поступається топовим фотоплатформам. Фотогалерея не така презентабельна, але її учасники значно активніше коментують роботи колег, аніж, скажімо на 500рх. Також користувачі можуть не лише ставити лайки, а й нагороджувати роботи, які сподобалися, власними відзнаками. Що скоріше являє собою гру, аніж має якусь серйозну вагу. В рамках форуму учасники спільноти організують конкурси та челенджі. Конкурси також проводяться і в фотогалереї.

Родзинкою цього сайту, яка відрізняє його від інших і дозволяє рекомендувати є Галерея критики, куди безкоштовно можна завантажити світлини, аби отримати критичні відгуки на свою роботу. Ця можливість безперечно є корисною для підвищення рівня своєї майстерності, особливо для початківців. Тож, якщо вас цікавить об’єктивна думка щодо вашої творчості – цей сайт для вас.


ViewBug

Мобільний додаток: + Google Play, App Store, Samsung Galaxy Store

Розташування: США

Засновники: Jimmy Lozowsky, Ori Guttin (обидва США)

Власник: Jimmy Lozowsky

Засновано: 2007

Мова: англійська

Реєстрація: безкоштовно, існують також платні акаунти з додатковими можливостями та додаткові платні функції.


Чи не найбільша в світі міжнародна конкурсна фотоплатформа. Щотижня - нові фотоконкурси з призами від відомих брендів, переможці яких обираються не лише шляхом голосування користувачів, а й міжнародною панеллю суддів. Не всі з цих конкурсів безкоштовні. Більша частина (особливо з вартісними призами) доступна лише власникам платних акаунтів. Окрім того, є чисельні безкоштовні тематичні челенджі, які можуть створювати самі користувачі. Переможець отримує спеціальний бейдж і додаткові 100 балів. Єдина користь від тутешніх челенджів, на мою думку, участь в них допомагає збільшити кількість переглядів ваших фотографій. Також на сайті існує ціла система віртуальних нагород, котрими учасники спільноти можуть відзначати роботи інших учасників. Ця функція більше виглядає як забавка.

Є можливість продажу фотографій.



Fstoppers

Мобільний додаток: -

Розташування: США

Засновники: Patrick Hall, Lee Morris (обидва США)

Засновано: 2010

Мова: англійська

Реєстрація: безкоштовно, також є платні акаунти


Приклад класичного фотосайту, який поєднує в собі інформаційну частину і галерею, де можна розміщувати не тільки фотографії, а й відео. На сьогодні тут зареєстровано понад 1,5 мільйони користувачів. Існує традиційний вибір Фото дня та Фотограф місяця, також на сайті періодично проводяться різні конкурси. Можна додаватися до різних груп по інтересам, які призначені для дискусій і в які теж можна розміщувати свої світлини.

Кількість фотографій, які можна завантажити до свого профілю на початку є обмежена і складає 30 робіт. Але залежно від вашої активності на сайті, регулярності відвідування і оцінки ваших фотографій вона може зростати. Зокрема, надаються додаткові завантаження за кожну фотографію, яка має середній рейтинг не менше 3,5 зірочок і її оцінили мінімум 5 людей.



YouPic

Мобільний додаток: + Google Play, App Store

Розташування: Ірландія

Засновник: Navid Razazi, Швеція

Засновано: 2012

Мова: англійська основна, підтримуються ще 16 інших мов, в тому числі російська

Реєстрація: безкоштовно, існують також платні преміум акаунти з розширеними функціями


Велика і популярна фотоплатформа для експонування фотографій та отримання відгуків. Має рейтингову систему профілів, номери рівнів зростають від 1 до 5 залежно від рівня майстерності, активності на сайті та виконання певних умов. Кожне зростання рівня робить доступними нові можливості. Фотографії оцінюються в балах, окремо за композицію, креативність, технічне виконання та зміст. Кращі світлини відзначаються віртуальними нагородами. Рівень робіт, які розміщені на цьому сайті, загалом доволі високий, так що достойна конкуренція вам забезпечена.

Можливість продажу фотографій не просто є, вона одна з найкращих. Кожен автор, навіть на безкоштовному акаунті, може створювати власний магазин.

Зверніть увагу. На відміну від багатьох інших подібних ресурсів, в профілі також відображається вся активність автора на сайті, яка доступна для перегляду без авторизації, що не всім може подобатися.



1x

Мобільний додаток: -

Розташування: сервери - США, офіс - Швеція

Засновники: Jacob Jovelou, Ralf Stelander, Швеція

Засновано: 2007

Мова: англійська

Реєстрація: є безкоштовна і платна участь


Це ексклюзивна кураторська галерея з дуже високими стандартами, яку переглядають арт-директори та видавці з усього світу в пошуках талановитих робіт та авторів. На відміну від усіх вищезазначених веб-сайтів, на 1x.com існує попередня модерація фотографій. Тобто після завантаження ваші знімки переглядає група професійних кураторів, і лише в разі їхнього схвалення світлина буде опублікована в галереї. В середньому схвалюється лише близько 5% поданих фотографій. Завдяки цьому наповнення сайту надзвичайно якісне і він має високу репутацію.Таким чином, якщо ваша робота отримає схвалення і буде опублікована - це ознака вашої майстерності і велике досягнення, яким дійсно можна пишатися.

Рейтинг фотографів формується в балах на основі оцінки їхніх досягнень і активності, і залежно від кількості набраних балів відбувається перехід з рівня на рівень. Всього є 8 рівнів.

Іноді проводяться фотоконкурси, які не є головним напрямком на цьому сайті.

Всі фотографії на 1x.com можна продати у вигляді відбитків, комісійні галереї складають 50%.

Корисною функцією цієї платформи є можливість отримувати критику робіт від визначених експертів, а також від учасників спільноти. Конструктивні відгуки і коментарі заохочуються спеціальними бонусами. Варто також відмітити наявність якісної навчальної бази, більшістю вона відкрита лише для власників платних профілів, як і багато інших можливостей. Але є і безкоштовні матеріали.



One Eyeland

Мобільний додаток: -

Розташування: сервери - США, офіс - Індія

Засновник: Sharad Haksar, Індія

Засновано: 2008

Мова: англійська основна, часткова підтримка ще 9 мов, в тому числі російської

Реєстрація: є безкоштовна і платна участь


Ще одна кураторська галерея, і водночас рейтингова і конкурсна фотоплатформа. Наразі сюди завантажено понад 231600 фотографій. Для експонування схвалюється в середньому одна з чотирьох. За твердженням сайту, кожна експонована в галереї світлина отримує не менше 500 переглядів щодня.

Тут є традиційні для більшості фотосайтів Фото дня, Фото тижня, Фотограф тижня і Фотограф місяця. Кращі фотографії експонуються також на сторінках галереї в соцмережах.

Щорічно публікується книга з роботами кращих фотографів сайту One Eyeland Best Of The Best Photographers. Електронні версії у форматі pdf можна завантажити з сайту безкоштовно.

На рік проводиться декілька великих конкурсів, участь в яких платна.

Можливість продажу світлин (відбитків) організована дещо незручно, через запити по є-мейл. Комісія становить 15% (5% для платних учасників)


Якщо ви є учасником котроїсь з цих фотоспільнот, розміщуйте в коментарях посилання на свої профілі, діліться досвідом, та запрошуйте колег до перегляду своїх робіт.


232 перегляди5 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
Пост: Blog2_Post
bottom of page