top of page
  • knsfhu

35AWARDS - ХТО СТОЇТЬ ЗА ЛАШТУНКАМИ

Оновлено: 16 черв. 2021 р.

Так звана "міжнародна премія" 35AWARDS, як виявилось, є дуже популярною серед українських фотографів, в тому числі і членів НСФХУ.Тож давайте розберемося, наскільки вона міжнародна і що являє собою насправді.

А насправді це російський рейтинговий проект, створений на базі 35PHOTO.RU, і який є частиною російської соціальної фотомережі 35PHOTO.РRО (Яке відомство контролює соціальні мережі в РФ самі здогадаєтесь, чи треба пояснювати?).

Розміщений 35AWARDS на серверах, розташованих на росії. Рєєстратор домену теж знаходиться на росії. Власник сайту, він же власник і засновник 35AWARDS - такий собі російський бізнесмен, мешканець Москви Кочергін Валєрій Владімірович. Він же був власником і засновником 35PHOTO.RU) https://www.rusprofile.ru/person/kochergin-vv-773370923595 Як бачимо, ніякою "міжнародністю" і не пахне (до речі, як і премією).

В своїй діяльності ресурс користується виключно законами РФ (не міжнародними), і відповідно до російських законів 35AWARDS має право розкривати та передавати вашу персональну інформацію (включно зібрану файлами cookies) "...государственным органам или отдельным лицам согласно действующего законодательства РФ ". Заходячи на цей сайт через соціальні мережі Фейсбук і ВКонтакті ви також надаєте можливість стеження за вашими аккаунтами в цих соціальних мережах. Чи потребує пояснення, яким саме російським органам ви надаєте таку можливість?

Йдемо далі. Переважна більшість користувачів ресурсу - це росіяни, мешканці колишніх республік СРСР та вихідці з росії, які проживають в інших країнах. Вражає, що під час війни, коли росія на законодавчому рівні визнана країною-агресором, найбільшим сегментом користувачів на цьому ресурсі (після росіян) є українські фотографи. про що власники сайту гордо повідомляють на своїй головній сторінці.

Окремо слід підкреслити, що 35AWARDS (і відповідно його батьківський сайт 35PHOTO.РRО) є по суті ворожим

ресурсом, який визнає та визначає Крим територією росії, порушуючи тим самим не тільки українське, а й міжнародне законодавство. Розміщуючи на цих сайтах свої фотографії ви погоджуєтесь з їхньою політикою, тобто також визнаєте Крим російським.

Беручи участь в подібних російських проектах ви таким чином демонструєте лояльність до країни, яка в 2014 році розв'язала війну на Донбасі (що триває і досі), окупувала частину українських територій і анексувала Крим, та толеруєте російську військову агресію щодо України. Окрім того, що таке є неприпустимим з моральної сторони, це може мати і цілком матеріальні наслідки як то позбавлення Національної Спілки Фотохудожників України державного фінансування.

З огляду на вищесказане, наша організація не схвалює участь своїх членів в російських проектах та рекомендує видалити вже створені аккаунти.



114 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
Пост: Blog2_Post
bottom of page